آینده شناسی

امیرالمومنین علی (ع) نیز در این زمینه می‌فرمایند که " به پیامدها بیندیش تا در بحران‌ها گرفتار نشوی".

آینده شناسی

امیرالمومنین علی (ع) نیز در این زمینه می‌فرمایند که " به پیامدها بیندیش تا در بحران‌ها گرفتار نشوی".

در 25 سال آینده

نشریه‌ی آینده‌پژوهی فیوچریست در یکی از آینده‌نگاری‌های خود 10 پیش‌‌بینی مهم را پیرامون وضعیت جهان در 25 سال آینده (بر اساس پیش‌بینی برخی از آینده‌پژوهان مرتبط با این نشریه‌ی علمی) مطرح نمود که به نوبه‌ی خود برای تصمیم‌سازی‌ها و برنامه‌ریزی‌های آینده می‌تواند مورد توجه قرار گیرد. آنچه در پی می‌آید ترجمه‌ی این آینده‌نگاری مختصر و مفید است:

 

1. نسل "وای" تا حد زیادی به خارج از ایالات متحده مهاجرت خواهند کرد. برای نخستین بار ایالات متحده شاهد مهاجرت بخش زیادی از جمعیت خود به دلیل فرصت‌های خارجی به خارج از این کشور خواهد بود. به گفته‌ی دو آینده‌پژوه به نام‌های آرنولد براون و ادی واینر، نسل "وای" یعنی نسلی که بین سال‌های 1978 تا 1995 پا به عرصه‌ی زندگی گذاشتند، نخستین نسلی در ایالات متحده خواهند بود که بسیاری از اعضای آن خاک آمریکا را برای یافتن فرصت‌های بهتری جهت زندگی ترک خواهند کرد.

 

2. کاهش منابع آب در چین بر اقتصاد جهانی تاثیر خواهد گذاشت. با وجود پیشرفت‌های بی‌سابقه در سراسر چین، صنایع مصرف‌کننده‌ی آب و پرجمعیت‌ترین مناطق این کشور در نقاطی قرار دارند که آب در کمترین میزان خود قرار دارد و ماده‌ای کمیاب به شمار می‌آید. نتیجه‌ی چنین وضعیتی بهای بالاتر خدمات و کالاهایی است که از چین صادر می‌شود و همچنین افزایش هزینه‌ی منابع و نیز سوءمدیریت محیط زیست که به دیگر مناطق جهان نیز سرایت خواهد کرد.

     

3. کارگران و کارمندان فرصت‌های شخصی بیشتر را بر دستمزد بیشتر ترجیح خواهند داد. جهش بهره‌وری در اقتصاد ایالات متحده در طول قرن بیستم فرهنگ انبوه مصرف‌گرایی را ایجاد کرد و مردم پول بیشتری در می‌آوردند تا بتوانند کالاهای بهتر و بیشتری را خریداری کنند. در قرن بیست و یکم کارگران و کارمندان به شکل فزاینده‌ای ترجیح خواهند داد که از دستمزدهای بیشتر به قیمت به دست آوردن فرصت بیشتری برای ماندن در کنار اعضای خانواده چشم‌پوشی کنند. نزدیک به یک سوم از کارگران آمریکایی که به تازگی در یک نظرسنجی مشارکت داشتند، اعلام کردند که فرصت شخصی بیشتر را به دریافت حقوق بیشتر ترجیح می‌دهند.  

 

4. تا سال 2030 فناوری بی سیم در پردازش افکار به کارگیری خواهد شد. در 25 سال آینده ما خواهیم آموخت که چگونه 100 تریلیون ارتباط داخلی کم سرعت مغز را با استفاده از دانش "نانوروباتیک" به ارتباطات پرسرعت تبدیل کنیم. این کار به ما امکان خواهد داد به شکل چشمگیری توانمندی‌های ذهنی خود را در تشخیص الگوها، حافظه و چیزهایی که به یاد داریم و نیز مجموعه‌ی ظرفیت تفکر را تقویت کنیم و در همان حال با نمونه‌های قدرتمند از واسطه‌های رایانه‌ای و یکدیگر به طور مستقیم و موثر ارتباط برقرار کنیم. تا پایان دهه‌ی 2030 ما قادر خواهیم بود به مناطقی فراتر از ساختار بنیادین مناطق عصبی مغز دسترسی پیدا کنیم.

 

5. نقص طبیعی برخی کودکان به عنوان تهدیدی جدی برای سلامتی و بهداشت افزایش خواهد یافت. کودکان امروز مدت زمان کمتری را نسبت به نسل‌های پیشین در تماس با طبیعت می‌گذرانند. تاثیرات چنین امری نه تنها در فقدان تناسب اندامی بروز یافته، بلکه در شیوع بیش‌فعالی و عدم تمرکز حواس نیز مشاهده می‌شود. مطالعات صورت گرفته نشان می‌دهد که قرار دادن کودکان در محیط‌های طبیعی و دور از تلویزیون و بازی‌های ویدئویی فعالیت ذهنی خلاقانه و تمرکز حواس را در آنها افزایش می‌دهد.    

 

6. چشم انداز آسیا: چین در کوتاه مدت و هند در دراز مدت قدرت‌های این قاره خواهند بود. تا سال 2025 هر دو کشور قدرتمندتر، ثروتمندتر، آزادتر و پایدارتر از آنچه که امروز هستند، خواهند بود، اما دارایی‌های منحصر به فرد هند مانند کاربرد گسترده‌ی زبان انگلیسی، دولتی دمکراتیک و شفافیت‌ نهادهای آن، این کشور را از نظر اقتصادی شکوفاتر خواهد ساخت.

 

7. نیروی کار روباتیک چگونگی ارزیابی کارفرمایان را در مورد کارکنان تغییر خواهد داد. با افزایش رقابت روبات‌ها و نرم‌افزارهای هوشمند با انسان‌ها در کار دانشی که می‌توانند انجام دهند، شرکت‌ها و سازمان‌ها ذهنی را استخدام خواهند کرد که بتواند کار دانشی مورد نظر آن‌ها را انجام دهد، چه روبات و چه انسان. کارکنان انسانی ممکن است به ذهن‌های روباتیک در انجام پروژه‌ها در طیفی از سازمان‌ها کمک کنند و دیگر تنها در خدمت یک کارفرما یا یک سازمان نباشند.

 

8. هزینه‌های ناشی از بلایای مربوط به گرم شدن جهانی سالانه به 150 میلیارد دلار خواهد رسید. خسارت کلی اقتصاد جهانی از بلایای ناشی از گرم شدن جهانی در دهه‌ی اخیر به میزان 25% افزایش یافته است. بنا بر اعلام شرکت بیمه‌ی "سوییس ری"، هزینه‌های کلی ناشی از بلایای مرتبط با تغیر آب و هوا ظرف یک دهه بالغ بر 150 میلیارد دلار در هر سال خواهد شد. سهم صنعت بیمه‌ی آمریکا در این میان سالانه 30 تا 40 میلیارد دلار خواهد بود. با این وجود، میزان این برآوردها بازتاب دهنده‌ی رشد فزاینده‌ی بهای بالاتر املاک و مستغلات در مناطق ساحلی خواهد بود.

 

9. شرکت‌ها و سازمان‌ها طیف سنی کارمندان خود را در دامنه‌ی چهار نسل در نظر خواهند گرفت. کارمندان با سن بیش از 55 سال تا سال 2012 از نرخ 14% کنونی به نرخ 19% افزایش خواهند یافت. در کمتر از 5 سال 77 میلیون نفر از کسانی که در سال‌های نخستین پس از پایان جنگ جهانی دوم به دنیا آمدند به سن 65 سالگی خواهند رسید که سن متداول بازنشستگی است. در نتیجه ایده‌ و مفهوم بازنشستگی به شکل چشمگیری دستخوش تغییر خواهد شد.

 

10. افزایش معلولان آمریکایی سامانه‌های حمل و نقل عمومی را در این کشور را به زانو در خواهد آورد. بنا بر تخمین اداره‌ی آمار ایالات متحده تا سال 2025 تعداد آمریکایی‌هایی که به سن 65 سالگی و بیش از آن رسیده‌اند از 35 میلیون نفر امروز به 65 میلیون نفر تجاوز خواهد کرد. افراد در این گروه سنی دو برابر کسانی که بین سنین 16 و کمتر از 65 سال سن دارند، احتمال ابتلا به ناتوانی و معلولیت را دارند. اگر این روند همچنان بدون تغییر باقی بماند، تعداد افراد معلولی که در آمریکا زندگی می‌کنند ظرف 20 سال آینده به 24 میلیون نفر خواهد رسید. نرخ فزاینده‌ی مراقبت‌های سرپایی و بیماری‌های قلبی نیز تقاضا برای حمل و نقل عمومی ویژه‌ی بیماران را در دهه‌های آینده (افزون بر تقاضای عادی برای امکانات حمل و نقل شهری) افزایش خواهد داد. 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد